-Kerbol rendszer

A játékban a Kerbálok kis világa a Kerbol Rendszer(Kerbol System, Kerbinerzum) néven ismert.

Központi csillaga a Sun (Kerbol), az első bolygó a naptól számítva a Moho ami a mi Merkurunk Kerbál megfelelője.

Második bolygó  az Eve, kissé hasonló mint a Vénusz, de jóval nagyobb a gravitációja. Egy kisérője van a  Gilly nevű hold.

A harmadik a Kerbin, a föld megfelelője, ez a kis kerbálkák szülő bolygólya, innen fognak indulni az űr expedícióink. Két kisérője is van, egyik a  Mun,  és távolabb helyezkedik el a kissebb  Minmus.

A negyedik bolygó a mars utánzata Kerbál módra, a Duna, mint a folyó a kis hazánkban. A kisérője az Ike nevű holdacska, de még véletlenül sem olyan mint a Phobos, vagy a Deimos.

A következő bolygó az aszteroida övben található, a Dres,  a földi Ceres kis bolygó megfelelője.

A hatodik helyen egy gáz óriás van,  a Jool, kis Jupiter utánzat, egy kis saját hold rendszerrel. Az első holdja a  Laythe igen érdekes, mert folyékony víz borítja, egy kis vízi világ. A többi „csak átlagos” holdacska a  Wall, a  Tylo, a  Bop, és a  Pol.

Az utolsó bolygó az Eeloo, bár a pályája idönként metszi a Jool-ét, tehát ilyenkor hirtelen ő lesz a hatodik, a m,i Plútonknak felel meg, de az is lehet, hogy egy nagyobb bolygó holdja, amit még nem fedeztek fel.

tylo

 

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .