Science (tudományos)

A tudományos mód (Science)

 

A játék 0.22 verziójától elérhető. A 0.24 verzióig ez volt a karrier (Career) mód. A 0.22 és a 0.23 verzióban karrier módban mentett játékok a későbbi verziókba átmentve tudományos módba kerülnek.

Az előző játékmódhoz képest itt már bekapcsolódik a tudományos kutatások rendszere és hozzáférhetővé válik a kutató és fejlesztő létesítmény (Research and Development Facility).

A játék elején egy korlátozott alkatrészkészlet áll csak a rendelkezésünkre. A további alkatrészeket tudomány pontokért tudjuk kifejleszteni. Tudomány pontokra tudományos tevékenységek sikeres elvégzésével tehetünk szert. Ezek lehetnek űrhajósok által küldött jelentések, tudományos műszerekkel elvégzett mérések és laborkísérletek. A tudomány pontokért kifejleszthető alkatrészek között további tudományos műszerek is vannak, így később még több tudomány pontra tehetünk szert.
Az elérhető alkatrészek egy technológiai fán (tech tree) helyezkednek el, tehát amint kifejlesztettünk egy alkatrészcsoportot úgy válnak elérhetővé újabb alkatrészcsoportok, azaz minden alkatrészcsoportnak előfeltételei vannak (az indulási csoportot kivéve). A vízszintes elrendezésű technológiai fán balról jobbra haladva egyre több tudomány pont kell az alkatrészek kifejlesztéséhez.

A pénzügyi rendszer, a megítélési rendszer és a tapasztalati pontok rendszere nincs bekapcsolva, hasonlóan a Sandbox játékmódhoz.

A cikket írta: Zsombok Gábor

science