Sandbox

A Sandbox mód (homokozó)

 

A Kerbal space program legelső játékmódja. A 0.22 verzió előtt mentett játékok a későbbi verziókban automatikusan ebbe a játékmódba kerülnek.

Ez játékmód adja a legnagyobb szabadságot a játékban.

Legfontosabb jellemzői:
-Kezdettől fogva az összes alkatrész hozzáférhető
-Az alkatrészeknek nincs semmilyen költsége
-A tudományos kutatások rendszere nincs bekapcsolva. A tudományos kutatási rendszer mérései, kísérletei elvégezhetőek, a jelentések elolvashatóak, de tudomány pontok híján nincs hatásuk a játékmenetre. A kutató és fejlesztő létesítmény (Research and Development Facility) nem hozzáférhető
– A pénzügyi rendszer nincs bekapcsolva. Az alkatrészek és a játékosok által összerakott űreszközök és repülők ára látható az összeszerelő épületekben, de tényleges költés nem történik.
A pénzügyi rendszerhez kapcsolódó épületek azaz a Küldetésirányító központ (Mission Control) és az igazgatási létesítmény (Administration Facility) nem elérhetőek.
– A megítélési rendszer (Reputation) nincs bekapcsolva.
– A tapasztalati pontok (XP) rendszere nincs bekapcsolva. A Kerbalok a maximális tapasztalati szintnek megfelelő képességekkel rendelkeznek kivéve a nem bekapcsolt tudományos képességeket.

A fentiekből adódóan ebben a játékmódban minden tudományos és pénzügyi megkötés nélkül építhetjük fel saját kis mini univerzumunkat akár a legdrágább és legnagyobb elemekből is. Határokat csak a gépünk teljesítőképessége és a képzelőerőnk szabhat. Nagyon jól használható a másik két játékmódba tervezett konstrukciók kockázatmentes tesztelésére is.

A cikket írta: Zsombok Gábor

sandbox